زرگری:زرگری و نقرهسازی یكی دیگر از هنرهای دستی استان است. در اثر تغییرات زمان و عوامل متعدد دیگر، نقرهسازی، جای خود را به طلاسازی داده است. زرگرهای بلوچ از اقوام و طوایف مشخصی هستند كه علاوه بر جواهرسازی، انواع زیورآلات زنان بلوچ را با مهارت تهیه میكنند.زنان بلوچ مانند اغلب زنان مردم ایران از زیورهای بومی استفاده میكنند. زرگرهای محلی زیورهای طلا و نقره را با نقوش ساده هندسی و نمادین میسازند.
بوریا، سبدبافی، پردهبافی، توتن سازی:از دیگر هنرهای دستی استان بوریابافی (حصیربافی) و پردهبافی است. استفاده از این فن در پوشش سقفها در شهر سوخته به پنجهزار سال پیش برمیگردد. اكنون نیز حصیر در مساكن بومی منطقه به وضوح قابل رویت است. مواد اولیه حصیر در منطقة بلوچستان، از نوعی درخت خرمای وحشی به نام داز كه در كنار رودخانهها و مسیلها میروید، بهدست میآید. از برگ داز، انواع مختلف ظروف مایحتاج روزمره و زیرانداز در ابعاد مختلف تولید میگردد. گاهی جهت تزیین آنها از موی بز نیز استفاده میشود.از عمدهترین تولیدات حصیری میتوان به زیرانداز، جارو، سجاده، جای نان، صندوقچه وسایل آرایشی، لانه مرغ و انواع سبدهای حمل و نقل كالا، نگهداری خرما، پرده حصیری، پوشش سقف اشاره كرد.
سنگ نگاره های کوه مهرگان: نقوش کوه مهرگان عموماً بر روی سطوح صاف سنگهای باقیمانده در مرتفع ترین قسمت کوه و خصوصاً جبهه شمالی آن دیده می شود. در طرح شماره 1، نقش انسانی را سوار بر اسب در حال تاخت ( نقش دو خطی اسب ) و نقش وسط حیوانی چهار پای جهازدار با بدنی کشیده و گوشها و دمی بلند (احتمالاً الاغ ) و نقش حیوان سوم که در پائین قرار گرفته نقش حیوان با بدن کشیده و شاخ های نسبتاً بلند ودم کوتاه (احتمالا بز ) ودر حاشیه وسط، سمت راست نیز نقش بز دیگری دیده می شود که این نقوش از تکنیک رسم نسبتا پائینی برخوردارند.
قلعه بمپور:اين قلعه در 24 كيلومتري غرب ايرانشهر، و در جوار شهر بمپور قرار دارد. بمپور يكي از شهرهاي بسيار قديمي بلوچستان و در مسير لشكر اسكندر مقدوني قرار داشت. اين قلعه از لحاظ ساختاري تقريباً شبيه به ارگ بم است. قدمت تاريخي آن احتمالاً به دوران اشكاني و ساساني ميرسد. و نيز بقاياي آثار دوره اسلامي در آن ديده ميشود. از اين قلعه به صورت مسكوني و دفاعي استفاده ميشد. بمپور تا سال 1233 شمسي مركز حكمراني بلوچستان بود و جنگهاي زيادي در آن رخ داده است. مرمت مجدد آن در دوره قاجاريه توسط حكام محلي صورت گرفته است. در سال 1307 قلعه به توپ بسته شد و خرابيهاي فراواني به بار آمد. قلعه بدون دروازه و داراي 2 برج است.
مسجد شاه علی زاهدان: این مسجد در سال 847 هجری به امر ملک شمس الدین علی ساخته شده است. از آنچه كه به رضا و رغبت به زیارتگاه اهدا شده، دو لوح حكاكی شده است كه به اواسط قرن نهم هجری تعلق دارند و حكاكی جالبی بر روی آنها صورت گرفته است. طبق ترجمه آقای "ا.ج.ایلس" از كارشناسان معروف موزه ایتالیا یكی از این دو، لوحی است كه نشان میدهد بنا توسط فردی از خاندان ملوک سیستان به نام "شاه علی" احداث شده است و لوح دیگر یادبود وفات "امیرغیاث الدین محمد كیانی"سر كرده شاخه كوچكی از خاندان ملوک سیستان بود.
هنر واقعی ان است که سنت را به عنوان یک میراث فرهنگی بپذیریم واگر قرار است هنر وانسانیت نتوانند در کنار هم باشند بگذار هنر بمیرد
بي ترديد موسيقي بر روح و روان انسان،حتي بر روح و روان حيوان وگياه تاثير ميگذارد.
به نظر من تاثيري كه موسيقي بر انسان ميگذارد را نمي توان با چيز ديگري جبران يا مقايسه كرد.
امروزه ريتم،ملودي و هارموني سه ركن عمده در موسيقي به شمار مي آيند.